Servisne informacije     | 30.07.2018. 14:51 |

U BiH sutra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovin sutra se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po koltinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Tokom dana i u večernjim satima umjeren porast oblačnosti u Bosni će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 28 do 34, na jugu od 32 do 36 stepeni. 

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, na području grada se očekuje kiša i gmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hdrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti bilo je u centralnim i istočnim područjima gdje je registrovana kiša i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Sarajevo 23, Iva-sedlo 24, Bugojno 27, Srebrenica 28, Livno 29, Gradačac i Jajce 30, Bihać, Bijeljina, Brčko, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 31, Banja Luka i Trebinje 32, Grude 34 i Mostar 35 stepeni.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo