Bosna i Hercegovina     | 31.07.2018. 16:47 |

Predsjedništvo BiH sutra o evropskim integracijama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. jula (FENA) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sutra bi trebalo da razmatra Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Bit će razmatrano i davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Republike Maldivi i memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Armenije.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za:     Nota sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o tehničkoj saradnji za 2015. godinu, sporazum o socijalnoj sigurnosti između BiH i Švicarske Konfederacije, sporazum o saradnji u oblasti kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Azerbejdžan i sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u području zaštite od prirodnih i drugih katastrofa.

Predsjedništvo BiH će sutra na sjednici razmatrati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični saobraćaj, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo