Bosna i Hercegovina     | 01.08.2018. 13:45 |

Odlazak Alije Behmena predstavlja veliki gubitak za cijelo bh. društvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 01.augusta (FENA) - Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine povodom smrti istaknutog člana, dužnosnika i državnika Alije Behmena iskazuje najdublje saučešće njegovoj porodici, svim njegovim prijateljima i poznanicima.

SDPBiH naglašava da odlazak Alije Behmena predstavlja veliki gubitak za cijelo bosanskohercegovačko društvo te ističe da Behmen nije samo živio za Bosnu i Hercegovinu već da je "živio Bosnu i Hercegovinu".

- Alija Behmen nije bio tek političar. Alija Behmen je bio državnik, beskompromisni borac za otvorenu Bosnu i Hercegovinu. Zato je njegov odlazak veliki gubitak za sve nas. Bosna i Hercegovina je ostala bez velikog državnika, Sarajevo je ostalo bez jednog od svojih najtoplijih domaćina, Hercegovina je ostala bez jednog od svojih najboljih sinova. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je ostala bez svega toga i još mnogo više. Ostali smo bez jednog od naših najprepoznatljivijih simbola, utjelovljenja socijaldemokratije, ostali smo bez našeg velikog druga - ističu iz SDP-a BiH.

Također dodaju da će Behmen ostati upamćen po svojoj skromnosti, jednostavnosti i ljudskoj toplini kojom je odisao te da njegova neumorna borba i doprinos obnovi Bosne i Hercegovine kao demokratskog društva jednakih ljudi, ostaje trajni podsjetnik na njegov život i rad.

 - Svima nama koji želimo graditi društvo bolje od današnjeg, ostaje trajna obaveza da čuvamo sjećanje na lik i djelo Alije Behmena kao primjera - navodi se u saopćenju SDP-a.

O terminu i mjestu održavanja komemoracije povodom smrti Alije Behmena javnost će biti naknadno obaviještena.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!