Bosna i Hercegovina     | 01.08.2018. 14:23 |

Potpisan Protokol o pregovorima sa sindikatima osnovnog obrazovanja HNŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. kolovoza (FENA) - Protokol o vođenju pregovora radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika iz djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) potpisan je u srijedu u Mostaru.

 Protokol su potpisali županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović, predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš i predstavnik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HNŽ-a Omer Tipura.

 Navedenim Protokolom ugovorene strane definiraju postupak i rokove za pregovore radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika iz djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja na teritoriju HNŽ-a, te druga pitanja od značaja za pregovaračke timove na izradi Kolektivnog ugovora.

 Potpisnici Protokola iskazali su spremnost da postupak pregovaranja bude istinski dijalog socijalnih partnera, koji će biti vođen u dobroj vjeri i dovesti do potpisivanja Kolektivnog ugovora na zadovoljstvo svih zainteresiranih, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Prijem vježbenika: Vlada HNŽ-a poziva pravne subjekte na suradnju-odrađivanje vježbeničkog staža

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a najavila generalni štrajk (VIDEO)

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta