Svijet     | 02.08.2018. 13:58 |

Uhapšen osumnjičeni za napad autobombom na južnim Filipinima

FENA Internet

MANILA, 2. augusta (FENA) - "Osoba od interesa" u vezi napada autobombom u kome je ubijeno 11 ljudi i ranjeno sedam na jugu Filipina uhapšena je, saopćile su vlasti u četvrtak. 

Vlasti navode da je Indalin Jainul (58), također poznat kao Abdulgani, u pritvoru dok se nastavlja istraga napada autobombom u gradu Lamitan u Basilanu, pokrajini na otoku Mindanao, prenosi Xinhua.

Vlasti navode da je osumnjičeni imam i da je navodno pomagao militantima Abu Sayyafa u pokrajini, poznatom uporištu islamskih ekstremističkih grupa koje su izrazile lojalnost Islamskoj državi. Vlasti još pokušavaju da prikupe dokaze o vezi osumnjičenog s bombaškim napadom od 31. jula. Policija je do sada pronašla samo bombe kod osumnjičenog.

Policija se priprema da podnese krivičnu prijavu protiv Jainula, uključujući i optužbu za nelegalno posjedovanje eksploziva. 

Nema drugih detalja kako je osumnjičeni završio u policijskom pritvoru.

Snažna bomba skrivena u automobilu eksplodirala je u utorak u 5,50 sati ujutru po lokalnom vremenu na vojnom kontrolnom punktu u selu Colonia kod grada Lamitana u Basilu, otočnoj pokrajini u  Mindanau.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Pod klizištem u Filipinima zatrpana dva autobusa s najmaje 11 ljudi

Četiri osobe uhapšene u Danskoj i Nizozemskoj zbog sumnje na teroristički napad

Jedna osoba poginula, deseci povrijeđeni i zgrade oštećene u potresu na Filipinima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'