Regija     | 07.08.2018. 14:23 |

Vučić kaže da Srbija nije uzrok loših odnosa između Srbije i Hrvatske

FENA Agencije

BEOGRAD, 7. kolovoza (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u utorak nakon što je zbog operacije "Oluja" usporedio Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom da Srbija nije uzrok loših odnosa dviju zemalja već "permanetno negativna politika" protiv nje te da bi svoje izjave opet ponovio, ali da ipak želi dobre odnose između dviju zemalja.

 Vučić je na tiskovnoj konferenciji, komentirajući negativna reagiranja hrvatskih dužnosnika i medija na njegov govor u povodu obljetnice "Oluje" rekao kako bi to opet ponovio.

"Na ovu hajku i harangu u hrvatskim medijima protiv mene odgovaram mirnoćom i s osmjehom. Samo da ne vode hajku i harangu protiv (predsjednika SNV Milorada) Pupovca, jer mi nije on pisao govor u Bačkoj Palanci", rekao je Vučić dodajući da bi ponovio sve iz tog govora koje je "prethodno 10 puta pročitao", te da bi ga vjerojatno i dopunio da je "unaprijed mogao znati"  kako će izgledati proslava "Oluje" dan kasnije u Kninu.

"Sve sam rekao na pristojan način, ne koristeći fašističke pozdrave, što ne mogu reći da nije bio slučaj i u Glini i u nekim drugim mjestima", rekao je Vučić, prenosi Hina. 

Vučić je ustvrdio da unatoč svemu želi dobre odnose s Hrvatskom.

"Želim što bolje odnose sa Hrvatskom, mada se vodi kampanja protiv mene. S njima sam uvijek govorio bez uvreda, na dostojanstven način", rekao je Vučić i poručio hrvatskim dužnosnicma da su "uvijek dobro došli u Srbiju", te da ne bježi od razgovora "s nekim tko dramatično drugačije misli".

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo