Stranačke aktivnosti     | 08.08.2018. 10:19 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za medije

„Dok se vlast hvali povećanjem penzija od preko 20 posto, zaboravljaju napomenuti da se to odnosi samo na najviše penzije, a takvih je u Republici Srpskoj najmanje. Još jednom do izražaja dolazi loša matematika, procentni račun, logika, ali i beskrupolozno obmanjivanje naroda od strane premijerke Željke Cvijanović i ministra finansija Zorana Tegeltije“, izjavio je šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Miroslav Brčkalo.

„S druge strane, te samozvane patriote raspaju novac na sumnjive tendere, diskutabilne lobiste, krčme naše prirodne resurse, dok u isto vrijeme sami sebi povećavaju plate. Većina njih prima plate i naknade po više osnova, uzimajući narodne pare i trpajući ih samo u svoje i džepove svoje rodbine i kumova. Jedna od prvih mjera koje će PDP, zajedno sa koalicionim partnerima iz Saveza za pobjedu, donijeti nakon pobjede na izborima je da jedna osoba može primati plate i naknade iz budžeta samo po jednom osnovu, što će dovesti do ušteda koje će omogućiti više radnih mjesta i pravedniju Republiku Srpsku“, dodao je Brčkalo.

„Podsjećam javnost da je ova vlast uvijek otimala od najugroženijih kategorija, kao što je svojevremeno smanjenje zagarantovanih penzija borcima VRS, a takvih je blizu 40.000. To je najveća poslijeratna izdaja ovih kvazi-patriota, a obrazloženje takve odluke od strane tadašnjeg resornog ministra je bila da nema novca i da su im borci Vojske Republike Srpske na teretu. Dezerteri i izdajnici su se i tada drznuli da otimaju od onih koji su svoje godine, rane i dijelove tijela stavili na branik otadžbine, a takvu politiku su nastavili svih ovih godina“, zaključio je Brčkalo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta