Bosna i Hercegovina     | 10.08.2018. 14:42 |

Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Starom Gradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10.augusta (FENA) – Općina Stari Grad produžila je radno vrijeme ugostiteljskih objekata tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, od 10. do 17. augusta.

Ugostiteljski objekti mogu raditi do 01.00 sati poslije ponoći, ali je propisano i da se može odrediti drugačiji početak i završetak radnog vremena ugostiteljskih objekata u periodu održavanja kulturnih manifestacija.

Vlasnici ugostiteljskih objekata koji žele u navedenom periodu raditi produženo radno vrijeme dužni su o tome pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Stari Grad, a za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima potrebno je uputiti obavještenja predstavnicima etažnih vlasnika stanova.

Obavijest treba obavezno da sadrži razloge zbog kojih se produžava radno vrijeme. Naglašeno je da je produženje radnog vremena dozvoljeno uz strogo poštovanje ispunjavanja uslova za zaštitu od buke definisanih Zakonom o zaštiti od buke KS

Radno vrijeme objekata  u poslovnim zonama Ferhadija, “extra” i “prva” zona završava u 21.00 sati, ali može biti produženo ukoliko vlasnici radnji to žele.

Obavijest o radnom vremenu mora se istaći na vidnom mjestu na ulazu o radnje.

Također je u centralnim ulicama starogradske jezgre naložena pojačana akcija noćnog pranja ulica od Baščaršijskog trga do Gradske tržnice i u ulicama Bravadžiluk, Kazazi, Prote Bakovića, Gazi Husrev-begova i ostale, a za to je angažirano Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratnik.

Za vrijeme festivala, omogućeno je iz besplatno preuzimanje aplikacije turističkog audio-vodiča „Guide2Sarajevo“ prati ga i elektronska mapa Sarajeva, koja sadrži i navigaciju.

Preuzimanje aplikacije moguće je sa Google Play i Appstore prodavnica, kao i sa web stranice www.Guide2Sarajevo.com, saopćeno je iz Općine Stari Grad.      

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'