Bosna i Hercegovina     | 13.08.2018. 14:06 |

Univerzitet u Zenici će za drugi upisni rok ponuditi nepopunjenih 843 mjesta

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. augusta (FENA) - Univerzitet u Zenici, koji je u prvom, julskom upisnom roku na osam fakulteta i 27 odsjeka, za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija ponudio 1.485 mjesta, u drugom će upisnom roku, koji će trajati od 27. augusta do 7. septembra, ponuditi nepopunjenih 843 mjesta.

Ostala su nepopunjena i 262 mjesta, od ponuđenih 705, na redovnim studijama koje plaća osnivač, od čega je 111 mjesta nepopunjeno na pet odsjeka Mašinskog, 92 na tri odsjeka Metalurško-tehnološkog, 23 na dva odsjeka Politehničkog, 22 na Pravnom te po sedam na tri odsjeka Filozofskog i dva odsjeka Islamsko pedgoškog fakulteta.

U prvom upisnom roku popunjeni su odsjeci: razredne nastave, engleskog, njemačkog i turskog jezika i književnosti na Filozofskom; menadžment te finansije i računovodstvo na Ekonomskom; opća medicina i zdravstvena njega na Medicinskom; islamska vjeronauka, socijalna pedagogija te predškolski odgoj i obrazovanje na Islamsko pedagoškom fakultetu.  

Na redovnim samofinansirajućim studijama, za koji je bilo ponuđeno 595 mjesta, ali je Vlada ZDK dodatno odobrila još 32 mjesta za upis na Odsjek opće medicine, ostalo je nepopunjeno 407 mjesta.

Vanredno je moguće studirati samo na tri fakulteta (Islamsko pedagoški, Ekonomski i Pravni), a od ponuđenih 185, popunjeno je samo 11, odnosno ostalo je nepopunjenih 174 mjesta.

U prvom se upisnom roku bilo prijavilo 917 studenata, 821 za redovni i 96 za samofinansirajući studij, ali su nakon prvog roka ukupno upisana 674 studenta.

Ove godine je prvi put studentima bilo omogućeno da apliciraju i sa kopijama dokumenata pa je očito da su se neki bili prijavili na više fakulteta, a možda i na univerzitetima izvan ZDK-a.     

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo