Bosna i Hercegovina     | 14.08.2018. 10:06 |

KS - Od septembra besplatna 'Škola u prirodi' za učenike četvrtih razreda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo od septembra ove godine započinje realizaciju projekta „Škola u prirodi“ za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola na području KS.

„Škola u prirodi“ će biti realizirana u okviru područne škole „Šabići“ koja djeluje u sastavu OŠ „Zaim Kolar“ Trnovo, a sve troškove realizacije će snositi resorno ministarstvo.

Kako se navodi u saopćenju, uvažavajući činjenicu da je „Škola u prirodi“ specifičan način izvođenja nastave u prirodnom ambijentu, sadržajno i metodički adekvatno pripremljen, koji učeniku omogućava postizanje cjelovitog doživljaja nastavnog sadržaja, boravak na čistom zraku, kao i upoznavanje sa prirodnim i historijskim znamenitostima, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović inicirao je pokretanje ovog projekta.

U aprilu 2018. godine, Kazazović je sa općinskim načelnikom Ibrom Berilom potpisao sporazum o sufinansiranju dogradnje područne škole „Šabići“ s ciljem proširenja kapaciteta ovog objekta, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana