Kultura     | 14.08.2018. 17:13 |

Knjiga.ba čitaocima preporučuje nove naslove za ovo ljeto

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Najveća online knjižara u Bosni i Hercegovini Knjiga.ba čitocima za ovo ljeto preporučuje neke nove naslove iz njihove ponude.

Među njima je roman "Poslednji argonaut" autora Aleksandra M. Gatalice. U opisu se navodi da doktor Petini zaista pobuđuje režnjeve bijelih moždanih ćelija u kojima je zapamćeno sve što je ikad bilo i ikad se zbilo. Ali, kako se dodaje,  istraživanja još idu više šumom nego drumom, te svi mi nalikujemo opitnim kunićima koji su pristali da s njim sklope ugovor zbog radoznalosti, samoće ili lude nade da će u nekoj od historija, kao zalutalu djecu, pronaći i svoje bližnje i zaista moći da ih dodirnu.  

Roman "Ali i Nino" autora Kurbana Saida  je velika ljubavna priča. Početkom Prvog svjetskog rata u Bakuu, azerbejdžanskom gradu na obali Kaspijskog mora, Ali-kan Širvanšir, mladić iz muslimanske aristokratske porodice, i Nino Kipijani, hrišćanka vaspitana u evropskom duhu, vole jedno drugo još od svog poznanstva iz škole. Nakon ubistva, bega od krvne osvete, ženidbe s Nino, odlaska u Persiju i povratka u Baku, Ali-kan Širvanšir tokom rata protiv Rusa mora donijeti odluku - ostati vijeran svojim azijskim korjenima i vrijednostima, Bakuu i pustinji, ili sa voljenom Nino i kćerkom otići u Evropu.

Ana Marija Grbić autor je knjige "Idoli i poslednji dani - Usmena biografija benda". Strpljivo radeći na ovoj biografiji benda, autorka je otkrivala svijet dječačke (ne)snalažljivosti, religijskog misticizma, kraja adolescencije, opskurnih sovjetskih pjesnika, nesretnih ljubavi, pogrešnih životnih izbora, preispitivanja osnovnih životnih načela…  Čitajući ovu knjigu, kako je napisao Vladimir Manigoda, otkrićete prije svega kako je moguće da je jedna grupa tako različitih ljudi uspjela da kroz alhemijski proces, sa ne previše muzičkog znanja (što za rock and roll nikada nije bila presudna stvar), stvori muziku koja već skoro četiri decenije uspjeva da i dalje bude inovativna i provokativna, saopćeno je iz online knjižare Knjiga.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na Olimpijskom bazenu Otoka ovog ljeta uživaju svi, od najmlađeg uzrasta do treće živote dobi (VIDEO)

Danas prvi dan ljeta, u Mostar prvi ovogodišnji toplinski udar

Najavljena ljetna turistička sezona u gradu Bihaću

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!