Stranačke aktivnosti     | 14.08.2018. 17:03 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Šepić: Dodik i oni koji negiraju genocid u Srebrenici su beskrupulozni moralni kepeci  

Nezavisni blok smatra sramotnim današnji postupak u Narodnoj skupštini RS-a stranaka sa sjedištem u RS-u u entitetskom parlamentu kojim negiraju genocid u Srebrenici. Izjave i pokušaji Milorada Dodika da ponovo kopa po ranama žrtava genocida su anticivilizacijske i nisu kompatibilne sa demokratskim uređenjem i standardima modernih društava. Posljednja faza genocida je njegovo negiranje, ali ni Dodikove laži i skretanje pažnje, niti sramotan i neljudski odnos poslanika u NSRS-a ne mogu sakriti planetarnu istinu o Srebrenici. 

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH, je izjavio: ''Pozivamo sve relevantne međunarodne organizacije u kojima je Bosna i Hercegovina članica da zaštite prava žrtava genocida i odbace ove očajne pokušaje političara u panici od gubitka vlasti. Milorad Dodik, beskrupulozni moralni kepec i njegov režim suočeni su sa traženjem istine o slučaju  pokojnog Davida Dragičevića, pa zato skreće pažnju na druge teme. Ali mu to neće proći, jer u slučaju Dragičević Dodik ne može nacionalno izmanipulisati javnost u RS-u, jer i srpski narod želi pravnu državu i budućnost umjesto straha, policijskog entiteta i vraćanja u prošlost.''

 

Press služba

 

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana