Servisne informacije

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-15 Ključ-Sanski Most

Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Vrhpolje, na magistralnom putu M-15 Ključ-Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog nestabilne vremenske situacije i učestalih lokalnih padavina tokom dana, savjetuje se pojačan oprez.

Povodom vjerskog praznika (Velika Gospa), očekuje se pojačan promet vozila, kao i brojni pješaci, hodočasnici, na putevima prema Međugorju. 

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na tim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.