Stranačke aktivnosti     | 15.08.2018. 14:11 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA smatra da rasprava u Narodnoj skupštini RS i povlačenje ranije usvojenog Izvještaja Komisije za Srebrenicu predstavlja nastavak politike vlasti RS, predvođenih Miloradom Dodikom, kojom se sistematski negira genocid u Srebrenici i pokušavaju revidirati historijske činjenice.

Nikakvim skupštinskim zaključcima i izjavama ne može se promijeniti istina o genocidu nad Bošnjacima Srebrenice. Ta istina – da su genocid na Bošnjacima Zaštićene zone UN Srebrenica počinile Vojska i policija RS - utvrđena je presudama međunarodnih i domaćih sudova, i hiljadama bijelih nišana u Potočarima.

Odluke i zaključci insititucija entiteta RS nemaju, niti mogu imati, bilo kakve pravne i historijske efekte, ali jasno potvrđuju da politički predstavnici bosanskih Srba još nisu spremni da se suoče sa istinom i krenu putem pomirenja.

Vlasti RS nastavljaju manipulirati srpskim narodom, povezujući genocid nad Bošnjacima Srebrenice sa stradanjem Srba u Sarajevu. Pri tome, namjerno prešućuju da je najveći dio Srba u Sarajevu ubijen granatama i snajperima sa položaja Vojske RS u jednakoj mjeri kao i njihovi sugrađani drugih nacionalnosti, da bi prilikom reintegracije, uz brutalnu Karadžićevu propagandu, od Vojske RS bili natjerani da napuste svoje domove i presele se na teritoriju entiteta RS.

Legitimne vlasti Republike BiH, predvođene ratnim Predsjedništvom RBiH, odbranile su sarajevske Srbe od kriminalaca, s kojima se vlast obračunala u rizičnoj akciji „Trebević“, ali ih Karadžić nije želio odbraniti od vlastite vojske ni u toku, niti nakon agresije na BiH. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo