Bosna i Hercegovina     | 16.08.2018. 15:18 |

VMBiH - Odobreno oko 460 hiljada KM za dodatni nadzor državne granice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na vanrednoj (telefonskoj) sjednici donijelo pojedinačne odluke o odobravanju oko 460 hiljada KM iz tekuće budžetske rezerve Graničnoj policiji BiH, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za izmirenje putnih te troškova smještaja i ishrane policajaca dodatno uključenih u pojačani nadzor državne granice radi suzbijanja ilegalnih migracija.

Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo finansija i trezora BiH provest će te tri odluke.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve između Sjedinjenih Američkih Država putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i BiH putem Agencije za javne nabavke BiH za razvojni cilj borba protiv korupcije.

Riječ je o grantu vrijednom osam miliona američkih dolara, koji će USAID usmjeriti za unapređivanje kapaciteta Agencije za javne nabavke BiH radi provođenja transparentnijih procedura javnih nabavki.

Sredstva će biti usmjerena i na  jačanje ključnih procesa za sprečavanje korupcije u institucijama te na povećanje nadzora i provođenje antikorupcijskih aktivnosti u BiH.

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam miliona eura

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom