Bosna i Hercegovina     | 17.08.2018. 12:42 |

Počinju radovi na rekonstrukciji i utopljavanju objekta OŠ 'Vladislav Skarić'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Povodom početka radova na rekonstrukciji i utopljavanju objekta Osnovne škole "Vladislav Skarić" na području općine Centar, danas je održan sastanak ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića i direktora škole Mehe Pirića sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), izvođača radova i predstavnika Općine.

Projektom je planirana zamjena vanjske stolarije, postavljanje termofasade, kao i ugradnja nove kotlovnice na gas u školi.

Dogovoren je plan, kao i dinamika izvođenja radova koji bi trebali početi naredne sedmice i koji neće ometati izvođenje nastavnog procesa početkom naredne školske godine.

Kako je istaknuto, okončanjem projekta osigurat će se bolji uslovi za učenike i nastavno osoblje, te ostvariti značajne uštede u potrošnji energenata.

Rok za završetak radova je 60 dana.

Projekt finansiraju Vlada KS, putem resornih ministarstava, Vlada Švedske, Općina Centar i Fond za zaštitu okoliša FBiH  u iznosu  498.789 KM. Implementator je UNDP, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo