Stranačke aktivnosti     | 17.08.2018. 13:32 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Reakcija Branimir Jukića, predsjednika KO Demeokratske fronte HNK i bivšeg ambasadora BiH u Crnoj Gori i pri NATO-u

Sa prijema koji je "prvi u Hrvata" Dragan Čović organizirao sa "hrvatskim“ diplomatama na platama države Bosne i Hercegovine, poslana je veoma jasna politička poruka. Predstavljena je paralelna mreža paradiplomacije. Očito je počeo lov i na legitimne državne službenike. Obzirom da je bilo manje od dvadesetak ljudi, ili je riječ o manjku legitimnih diplomata prema Čovićevom mjerenju hrvatstva ili je riječ o mudrosti onih diplomata koji su pozvani, ali se nisu pojavili. 
Na žalost, ovdje nije riječ samo o ambasadorima kao imenovanim osobama već i državnim službenicima koji bi prema zakonu morali biti profesionalci i bez ikakvih konekcija prema bilo kakvim zasebnim političkim opcijama.

Predsjedništvo BiH je nadležno za vanjsku politiku. Prema Čovićevom shvaćanju svaki član Predsjedništva BiH će provoditi vlastitu vanjsku politiku preko državnih službenika njegove vlastite nacije.

Što je iduće? Pošto je Predsjedništvo BiH nadležno i u pitanju obrane i oružanih snaga, da li će idući prijem biti i za oficire i vojnike samo jedne jedne nacije?

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo