Stranačke aktivnosti     | 18.08.2018. 21:20 |

Saopćenje za javnost SBB-a BiH

FENA Saopćenje

Radončić na tribini u Bugojnu: Neću dozvoliti da Bošnjaci postanu žrtva Bermudskog trougla Teheran – Ankara - Moskva

Na kraju jednodnevne posjete SBK večeras je Fahrudin Radončić gostovao na unutarstranačkoj tribini SBB-a u Bugojnu. On je istakao da SBB želi voditi inventivnu ekonomsku politiku, harmonizaciju unutarbošnjačkih, ali i međunacionalnih odnosa, i izgradnju novog ekonomskog puta koji će biti okrenut Zapadu.

- Vidite šta se dešava u svijetu, pred Bosnom se može naći svojevrsni Bermudski trougao anahronih politika Teherana, Ankare i Moskve. Neću dozvoliti da Bošnjaci kao vazali idu u propast i okrenut ćemo Bosnu i Hercegovinu i naš narod tamo gdje oduvijek pripadamo – Evropi, Evropskoj uniji i zapadnoj civilizaciji.

Čuvat ćemo naš autentični vjerski identitet, ali je ovoj zemlji potrebna moderna i uspješna vlast koja će zaustaviti višedecenijski trend autokratskog vladanja i uništavanja.

Izetbegović je proćerdao svoj mandat. U svom strahu od uspješnih ljudi, čak je i za kandidata za člana Predsjedništva BiH ponudio jedno od najslabijih imena koje SDA ima. Posvađao se davno sa SDP-om, SBiH, DF-om, Kasumovićem, Šepićem, Konakovićem, Kukićem. Sada smo mu mi glavna meta, jer smo najjači. Ovakvim ponašanjem razbio je bošnjački politički faktor, ali ćemo ga mi vrlo brzo, već nakon oktobarskih izbora, objediniti i ujediniti – kazao je Radončić.

Praćen burnim aplauzima, Radončić je naglasio da će kampanja SBB-a, bez obzira na stupidne provokacije, biti pozitivna i objasniti građanima da su stabilnost, ekonomski razvoj, nove investicije i bolji život perspektiva BiH, a ne ono što im nude odlazeći političari i odlazeće politike.

Predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić danas je u posjeti Srednjobosanskom kantonu, boravio u općinama Jajce, Donji Vakuf i Bugojno.

Radončić je u Jajcu položio cvijeće na Centralno šehidsko mezarje u haremu džamije Esme sultanije, nakon čega je posjetio glavnog imama u Jajcu Zehrudina Hadžića.

Tokom razgovora sa ef. Hadžićem bilo je riječi o položaju Islamske zajednice i muslimana te projektima koji su u toku i gdje je neophodna pomoć šire društvene zajednice.

Radončić je po dolasku u Donji Vakuf položio cvijeće na Centralno šehidsko mezarje, nakon čega je imao sastanak s članovima općinskog rukovodstva SBB-a, gdje se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji i pripremama za izbore.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana