Sport     | 19.08.2018. 22:00 |

Sarajevo nanijelo novi poraz Zrinjskom

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Zrinjski s 4:2, u derbiju šestog kola Premijer lige BiH na Koševu. 

Sarajevo je od početka susreta bilo bolji protivnik na terenu. Od prvog minuta se vidjelo da izabranici Husrefa Musemića žele pobjedu protiv aktuelnog prvaka BiH, a takvu igru domaći su krunisali golom Mersudina Ahmetovića u 24. minutu.

Igra Zrinjskog se početkom utakmice uglavnom bazirala na odbranu svog prostora i pokušaje brzih kontranapada. 

Pet minuta nakon prvog pogotka dosuđen je penal za domaći tim, Jakovljević je dobio žuti, a zatim i crveni karton zbog prigovora. Udarac Velkoskog odbranio je Soldo, ali je kapiten Sarajeva dobro reagovao i odbijenu loptu poslao u gol, za vodstvo od 2:0. 

Zrinjski je od tog trenutka igrao s deset igrača na terenu, a Sarajevo je to iskoristilo da nastavi pritisak i kreira još nekoliko prilika za postizanje gola. 

Iako je izgledalo da prvak BiH s igračem manje neće uspjeti ugroziti domaćina, u trećoj minuti sudijske nadoknade igrač Zrinjskog Samir Bekrić postiže pogodak nakon odličnog kontranapada gostiju i daje nadu svom timu da u drugom poluvremenu može doći do povoljnog rezultata.

Sarajevo je znalo iskoristiti igrača više u drugom poluvremenu. "Bordo" tim već u 49. minutu dolazi do trećeg gola, a strijelac je bio ponovo Ahmetović, nakon odličnog dubinskog dodavanja Tatara. 

Ahmetović u 62. minutu postiže "hat-trick". Napadač Sarajeva ponovo je pobjegao odbrani Zrinjskog i postigao četvrti gol za svoj tim. 

Zrinjski se nakon ovog rezultata nije predavao i samo dva minuta nakon četvrtog pogotka Sarajeva, Bilbija nakon odličnog ubačaja pogađa mrežu Kovačevića te uspijeva ponovo smanjiti prednost domaćina.  

U 77. minutu Sarajevo također ostaje s deset igrača na terenu nakon što je isključen Krste Velkoski.

Iako je do kraja susreta bilo prilika za promjenu rezultata, mreže se nisu tresle i Sarajevo je ostvarilo važnu pobjedu rezultatom 4:2.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'