Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost pokreta "Odgovor"

Saopćenje

Lider pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković kazao je da su finalni rezultati broja registrovanih za glasanje putem pošte potvrdili da je broj registrovanih za glasanje u RS-u iz dijaspore manji od 40 000. 

"Broj potvrđenih glasača za područje RS-a je 39 205, a iskustva ranijih izbora potvrđuju da se je broj važećih glasova poštom čini 50% do 60% broja potvrđenih registracija. I ne da nije napravljen nekakav iskorak, već se značajnija mobilizacija dijaspore iz Federacije trebala predstaviti kao generalni uspjeh mobilizacije za RS u ukupnom zbiru, što je apsurd", kazao je Duraković. 

"Nadalje, i dalje je dominantan broj registrovanih glasača - biračko tijelo iz Hrvatske i Srbije. U Šekovićima 1075, u Pelagićevu 1169, u Brodu 2084, u Derventi 2945. Nemojte nam to prodavati kao 'bošnjačku mobilizaciju' i uspjeh projekta", dodaje Duraković. 

"Imamo na desetine adresa u Srbiji i Hrvatskoj, koje su bilježene za masovno slanje glasačkih listića. Na to smo upozoravali, te je CIK dijelom i odgovorio - objavom dijela tih adresa kao 'sumnjivih'. Još jednom, pozivam naše ljude u inostranstvu da izađu na glasanje te im se zahvaljujem što su se registrovali uprkos svim pritscima", zaključuje Duraković.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.