Ekonomija     | 20.08.2018. 13:09 |

Sušić: Sve veći interes investitora za ulaganje na području Donjeg Vakufa

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 20. augusta (FENA) - Sve je više onih koji žele ulagati u razvoj ekonomije kroz otvaranje novih proizvodnih pogona u Donjem Vakufu, kazao je načelnik tog grada Huso Sušić tokom prezentacije koju je organizirao o ekonomskom razvoju ove općine.

- U posljednje tri godine povećan je broj uposlenih u svim segementima privrede. Veliki broj radnika zaposlen je u firmama koje djeluju u sklopu industrijske zone “Janj”, te u novootvorenim trgovačkim objektima - naglasio je.

Sušić je ukazao na potrebu brendiranja Ajvatovice kao značajne vjersko-turističke destinacije, ali i ulaganja u proširenje kapaciteta u metalskoj, drvnoj i tekstilnoj industriji.

-Pozitivavn trend zabilježen je i u proizvodnji obuće, koja je samo u ovoj godini otvorila vrata za više stotina radnika. Također, realizirani su brojni infrastrukturni projekti i stavljena je u funkciju sportska dvorana - istaknuo je.

Grad je, dodaje Sušić, dobio ljepši izgled stavljanjem u funkciju javne rasvjete u oko devedeset posto donjovakufskih naselja, uređenjem mnogih lokalnih puteva, zelenih površina, parkova i šetališta.

-Urađena je i regulacija obale rijeke Vrbas, radi preveniranja poplava koje su tokom kišnog perioda u proteklom periodu prijetile kućama u neposrednoj blizini - kazao je načelnik Sušić.

Neki od prioriteta u budućem radu općinske vlasti su, zaključuje, školovanje deficitarnih kadrova, smanjenje administracije i angažiranje mladih, obrazovanih ljudi u daljim projektima razvoja grada.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Anketirani privrednici u TK opće stanje poslovanja u 2023. ocijenili prosječnim

Troškovi za zaštitu okoliša u 2022. godini iznosili 0,61 posto BDP-a i povećani su za 17,4 posto

Ministarstvo privrede KS potpisalo ugovore, 200.000 KM za podršku organizaciji poslovnih sajmova

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!