Bosna i Hercegovina     | 21.08.2018. 11:37 |

Bajramska posjeta migrantima i aktivistima Crvenog križa

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 21. augusta (FENA) - Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić posjetio je jutros, povodom Kurban-bajrama, migrante koji borave u bivšem Đačkom domu u Bihaću.

Čestitao je Bajram migrantima i aktivistima Crvenog križa, koji su i na ovaj dan brinuli o migrantima smještenim u ovom objektu.

Predsjednik CK Bihać Selam Midžić zahvalio je Medžlisu Islamske zajednice Bihać koja je pomogla da se organizuje klanjanje Bajram-namaza jutros u Đačkom domu, te premijeru Rošiću i građanima koji su im se pridružili jutros da čestitaju migrantima praznik i obraduju djecu bajramskim paketićima. 

- Bajram nas podsjeća na potrebu brige i solidarnosti prema svim ljudima zato mislim da je posebno bitno da njegovu radost podijelimo sa onima koji su današnji praznik dočekali daleko od svojih kuća - poručio je premijer.

Krajišnici su, kako je dodao, tokom ovih nekoliko mjeseci pokazali humanost prema migrantima. Izrazio je zahvalnost i ljudima iz Crvenog križa koji nesebično pomažu tim ljudima već pola godine.

- Prije svega, ovoj djeci željeli smo uljepšati dan, da i oni osjete radost praznika. Možda su institucije države ovdje zakazale u odgovoru na krizu, ali mi, ovdje u Krajini, ljudski nismo - dodao je.  

Tokom dana premijer Rošić posjetio je i migrantske porodice smještene u objektu hotela Sedra, nadomak Cazina kako bi mališanima migrantima uručio poklone i čestitao Bajram, saopćeno je iz Vlade USK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta