Servisne informacije     | 22.08.2018. 08:42 |

U BiH pretežno sunčano vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini je jutros većinom sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 11, Bugojno 14, Ivan-sedlo i Zenica 16, Livno, Sanski Most i Sarajevo 17, Bihać i Tuzla 18, Banja Luka i Zvornik 19, Doboj 20, Brčko 21, Trebinje 22, Gradačac 23 i Mostar 25 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 4hPa je veći od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U Sarajevu prije podne sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Otkazan drugi trening i spust skijašica u norveškom Kvitfjellu, Muzaferija u finalu spusta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'