Sport     | 23.08.2018. 15:06 |

Sutra otvaranje multifunkcionalnog sportskog terena 'Bijela bašča'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Revijalnom utakmicom malih košarkaša iz Košarkaškog kluba BBY Stari Grad, u petak će zvanično biti otvoren multifunkcionalni teren za mali nogomet, rukomet i košarku "Bijela bašča" na Mihrivodama (ulica Mihrivode, iznad Tekstilne škole), saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad, putem Sektora za lokalni razvoj, na mjestu starog i uništenog sportskog terena izgradila je novi dimenzija 30x16,30 metara koji je namijenjen za mali nogomet, rukomet i košarku. Teren je opremljen potrebnim mobilijarom: koševima, golovima, montažnim tribinama, te ograđen tzv. LEGI ogradom sa duplom mrežom, s ciljem zaštite od devastacije bilo koje vrste. Osim toga, ograda je elastična i ima zvučnu izolaciju, kako udarci lopti od nju ne bi pravili buku i ometali okolno stanovništvo. Kompletan teren je osvijetljen, a asfaltiran je i pristupni put.

 Ukupna vrijednost projekta je oko 130.000 KM. Na osnovu projektnog prijedloga kojeg je pripremio Sektor za lokalni razvoj, za izgradnju sportskog terena 'Bijela bašča' obezbijeđeno je 80 posto sredstava od ukupne vrijednosti projekta od donatora. Istanbulska Općina Fatih izgradnju sportskog terena finansirala je sa 86.350 KM, Federalno ministarstvo kulture i sporta sa 17.000 KM, a Općina Stari Grad sa 26.370 KM, navodi se u saopćenju. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu