Bosna i Hercegovina     | 23.08.2018. 12:54 |

Amra Džeko i dalje podrška djeci oboljeloj od raka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' najavilo je za 25. august u Zenici javnu akciju šišanja i doniranja kose za perike potrebne djeci oboljeloj od raka.

Uz poziv za sudjelovanje u toj humanoj akciji, iz Udruženja naglašavaju da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

- Dosad smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su (besplatno) svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose da bi vratilo samopouzdanje i uklopilo se u sredinu – naglašeno je.

I ovu akciju akciju šišanja i doniranja kose podržala je Amra Džeko, koja 'vjerno prati napredak djece, te ih podržava na sve moguće načine'. Ranije je donirala svoju kosu i postala prva ambasadorica Udruženja. Na taj način dala je, kako se navodi, i dio sebe u službu djece oboljele od raka.

Akcija je dio projekta Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka' nazvanog 'Moja kosa tvoja kosa', koji je podržan od Vlade Švicarske.

- Mnogi gradovi pokazali su solidarnost i želju da budu domaćini tom projektu, a veliki broj građana se odazvao akciji i donirao kosu - navodi se.

Akcija šišanja i doniranja kose u Zenici za izradu perika potrebnih djeci oboljeloj od raka bit će održana u SC Džananović u Zenici 25. augusta, od 12.00 do 18.00 sati.     

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

‘Srce za djecu oboljelu od raka’ - Zajedno sa našim malim i velikim herojima slavimo život

Podrška za djecu oboljelu od raka donacijom imuno preparata

U 'Sedmici mladiCa' kampanja 'Rak je prošlost, mi smo budućnost'

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije