Sport     | 23.08.2018. 16:31 |

Bukva potvrdio dolazak Muse i Nurkića, Kurić obećao podršku (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva izjavio je danas u Sarajevu da imaju potvrdu dolaska Džanana Muse i Jusufa Nurkića na okupljanje reprezentacije u septembru.

- Prema NBA pravilima oni ne mogu nastupiti za reprezentaciju dok se ne uplati osiguranje, a osiguranje je zavisno od veličine ugovora. Znamo da je ugovor Jusufa Nurkića 48 miliona i zamislite koliko je to osiguranje - kazao je Bukva.

Istaknuo je da postoji dobra volja, da svi žele, te je najavio spektakl u Skenderiji i  punu dvoranu.

- Ne možemo dozvoliti da se obrukamo, da ne dođu ta dva igrača, koji imaju volju i želju, dolaze na pripreme i žele da pomognu ovoj mladosti. Ali Savez nema sredstava - istaknuo je Bukva.

Zahvalio je Ministarstvu kulture i sporta i Vladi Kantona Sarajevo koje će pomoći da ova dva igrača zaigraju u kvalifikacijama. 

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić je danas kazao da će to ministarstvo obezbijediti da Nurkić i Musa dođu na pripreme i zaigraju u nastupajućim mečevima.

- Ne možete dozvoliti da nema finansijskih sredstava, da ljudi ne mogu da dođu. Ne mogu da shvatim da nekome nije u interesu da dva naša najveća košarkaša, jedni od najvećih, ne igraju utakmice zbog finansijskih sredstava. To je sramotno - smatra ministar Kurić.  

Ponovio je da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo obezbijediti novac "da ta dva igrača vidimo u reprezentaciji na narednim utakmicama".

Reprezentacija BiH okupit će se 30. augusta u Sarajevu.

Pogledajte http://fena.ba/video/2079

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1tQjHKzDeN21WevVV0irMlGjSUaV3L6-G?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo