Kultura     | 24.08.2018. 12:16 |

Zbog zanimanja publike 'Sestre' će se prikazati još jednom

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 24. kolovoza (FENA) -Zbog velikog zanimanja publike, u subotu 25. kolovoza u 16 sati u dvorani kina "Borak" u Širokom Brijegu, ponovno će bit prikazan dokumentarni film 'Sestre', redatelja Zdenka Jurilja, priopćili su organizatori Mediteran Film Festivala (MFF).

Riječ je o filmu koji je otvorio 19. izdanje festivala te, uz projekcije na otvorenom kinu u središtu grada i dvorani kina Borak, nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su htjeli vidjeti i ponovno 'oživjeti' priču sestara Šime i Draženke Čuljak.

U programu domaćih autora uz 'Sestre', ističe se i film 'Putevi duhana', redatelja i snimatelja Mirka Pivčevića koji će na otvorenom kinu bit prikazan u petak 24. kolovoza u 21 sat.

Treći dan festivala obilježit će program MFF fora u kojem će bit prikazana magična avanturistička komedija 'Coco i velika tajna'. Komedija koja je oborila sve rekorde gledanosti u Meksiku otkriva nam nevjerojatnu i fantastičnu Zemlju mrtvih, slaveći naše obitelji i tradiciju koja nadilazi vrijeme, kao i način na koji nas ona oblikuje, povezuje i usmjerava da slijedimo svoje snove.   

Program u konkurenciji kreće od 17 sati gdje će bit prikazani dokumentarci iz Izraela, 'Nevjerojatni dućan' redatelja Tomera Lahmya, Alona Markovitza i Avnera Azulaya te 'Njenim stopama' pod režijom Rana Abu Fraiha.   

Od 19 sati na programu je '90 sekundi u Sjevernoj Koreji' Ranka Paukovića, i 'Druga strana svega' Mile Turajlić. Konkurencija u 21 sat donosi egipatski film 'Egzil' Medhata Mageda i španjolsko 'Ispucavanje' Felixa Colomera. U 23 sata gledamo 'La rambla te noći', španjolskih redatelja Isaaca R. Folgarolasa i  Tànit Fernández te 'Prije nego moja stopala dodirnu tlo', izraelske redateljice Daphni Leef.   

Na otvorenom kinu, treću večer festivala u 22 sata, zatvorit će igrana komedija Nevia Marasovića 'Comis Sans'.

U konkurenciji MFF, koji će trajat do 25. kolovoza, deset dugometražnih dokumentaraca bori za nagradu MFF Projektor ''Grand Prix – Jack Daniel's'' a deset kratkometražnih dokumentarnih filmova se natječe za MFF Projektor ''Best Short''. Najbolji film birat će i publika online glasovanjem a taj film čeka nagrada MFF projektor ''AudienceAward''.

Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet, a festival su podržali i američko Veleposlanstvo u BiH te Ured specijalnog predstavnika EU u BiH.


(FENA) M. K.

Vezane vijesti

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

Iancu: Deficiti u budžetima prisutni u oba entiteta, ubrzati reforme (VIDEO)

Krišto-Iancu: Važnost suradnje institucija BiH i MMF-a u provođenju reformi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo