Stranačke aktivnosti     | 24.08.2018. 13:42 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Demokratska fronta oštro osuđuje vandalski čin pucanja na banjalučku džamiju Ferhadiju. Takođe apelujemo na nadležne organe u Banja Luci i Republici Srpskoj da što prije identifikuju počinioca (počinioce) i u što kraćem roku odrede primjerenu kaznu. Apelujemo na stanovnike Banjaluke, posebno Bošnjake, da ni na koji način ne nalegnu na ovu, najnoviju u nizu provokacija koje u poslednje vrijeme doživljavaju. 

Ako predsjednik tog entiteta može vrijeđati žrtve genocida u Srebrenici, ako Narodna Skupština RS (opet po nalogu "strašnog Baje") može tražiti nemoguće - da se istorijski fakti, kao što je genocid u Srebrenici, dokazani na najvišim evropskim i svjetskim sudskim instancama - pobrišu, "provjere", revidiraju, onda ovo pucanje predstavlja samo nastavak provokacija i traženja povoda za nove napade na "političko Sarajevo" i "izdajice u vlastitim redovima" koji sjede u državnim institucijama i ne predstavljaju RS po "bajinoj mjeri". Također smatramo da nije nimalo iznenađujuće što je izostala bilo kakva reakcija ministra izbjeglica i raseljenih lica u Vladi RS-a, Davora Čordaša inače kadra HDZ-a BiH. 

Kako je svima umnim na kugli zemaljskoj jasno da se istina o Srebrenici ne može "pobrisati", tako će i Ferhadija ostati kao znak prisustva jednog naroda čija je ovo zemlja (uključujući i Banjaluku) i kao spomenik i sjećanje na vremena suživota i tolerancije.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo