Bosna i Hercegovina     | 24.08.2018. 14:09 |

U Domu OSBiH upriličen svečani prijem povodom Kurban-bajrama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH) generalpukovnik Senad Mašović, vojni muftija Hadis ef. Pašalić i pomoćnik ministra odbrane za politiku i planove Adem Spahić bili su domaćini tradicionalnog prijema povodom Kurban-bajrama, koji je u organizaciji Ministarstva odbrane BiH upriličen danas u Domu OSBiH u Sarajevu.

Bajramski prijem je upriličen za predstavnike svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u BiH, predstavnike međunarodnih organizacija u BiH, te za pripadnike Ministarstva odbrane i OSBiH.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnici ministra odbrane BiH, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici pravoslavne i katoličke crkve u Bosni i Hercegovini, predstavnici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, predstavnici Komande EUFOR-a u BiH,  komandantica NATO štaba u Sarajevu brigadni general  Marti J. Bissell, generalski kor OSBiH, kao i članovi vojnodiplomatskog kora u BiH i drugi predstavnici međunarodnih organizacija.

Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović zahvalio se zvanicama na prisustvu, muslimanima čestitao Kurban-bajram i u obraćanju ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja državnih, vjerskih i kulturnih blagdana u Ministarstvu odbrane i OSBiH.

General Mašović je istakao potrebu da u narednom periodu "svi damo maksimalan doprinos u izgradnji odbrambenog sistema" i izrazio očekivanje da ćemo u "narednom vremenskom periodu dostići one željene ciljeve koji su u interesu svih građana BiH", saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana