Bosna i Hercegovina     | 24.08.2018. 21:03 |

Izetbegović: Krajišnici očigledno znaju cijeniti državu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 24. augusta (FENA) – Čuvanjem sjećanja na prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića, Krajišnici još jednom pokazuju koliko cijene državu i zapravo čuvaju sjećanje na herojski period u našoj zemlji - rekao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović večeras na tribini te stranke u Bihaću.

Tribina je i održana u okviru manifestacije „Sjećanje na prvog predsjednika BiH“, koja u organizaciji Muzeja „Alija Izetbegović“ i Arhiva Unsko-sanskog kantona traje već petnaestak dana u Bihaću, Cazinu i ostalim općinama tog kantona.

Tribinu je organizirao Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije, a prisustvovalo je nekoliko stotina članova i simpatizera stranke.

- Željeli smo još jednom pokazati koliko cijenimo sve ono što je uradio naš prvi predsjednik. Zajedno s njim, na ovom području mnogo smo dali i uradili za ovu državu, za njenu nezavisnost, odnosno opstanak. Zato smo neizmjerno ponosni i to ćemo ovdje uvijek isticati - rekao je predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK-a Šemsudin Dedić.

Bakir Izetbegović o životu prvog predsjednika Bosne i Hercegovine i svog oca govorio je kroz slike.

- Govorio sam o cijelom njegovom životu, koji je bio buran i dinamičan.  To je nekako i simbolički prikaz onog što je Bosna i Hercegovina prošla.  Jednostavno sjećanje na Aliju Izetbegovića, je sjećanje na taj herojski i teški put koji smo svi prošli kada je stvarana država. Morao sam dati barem mali doprinos, ali i pokazati zahvalnost mojim Krajišnicima zbog ovog što rade - dodao je Izetbegović.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'