Stranačke aktivnosti     | 25.08.2018. 22:20 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić danas je boravio u posjeti Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK).

U prepunoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru Radončić je sinoć govorio na unutarstranačkoj tribini SBB-a, jasno precizirajući ko i kako je dijelio Mostar na dvoje, a Bosnu na troje, poručujući da SBB na to nikada neće pristati.

Radončić je, naime, podsjetio na to kako je SDA Mostar prepustila HDZ-u i kako su još 2004. godine tadašnji predsjednici SDA Sulejman Tihić i HDZ-a Bariša Čolak potpisali sporazum SDA i HDZ-a koji je samo na papiru garantirao stabilnost i jednakost u Mostaru.

 - Rahmetli Sulejman Tihić kao svoje izaslanike poslao je Izetbegovića i Džaferovića, koji su napravili dogovor s Barišom Čolakom, i sudbinu i Bošnjaka, ali i grada u cjelini, prepustili Čoviću i drugima. Danas mene optužuju za prijateljstvo s Čovićem, a oni su napravili najveću nepravdu ovom gradu i našem narodu. Neću da licitiram da li je u pitanju neznanje ili tajni dogovor o podjeli Mostara na dvoje – izjavio je Radončić.

 Još gore, istakao je, SDA je svoju pobjedu poklonila HDZ-u.

 - Prije imenovanja Ljube Bešlića, prethodio je sastanak u Gradskom odboru SDA. Iz Sarajeva su stigli izvršioci sporazuma Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, kako bi lokalnim SDA-ovcima sugerirali da na sjednici Gradskog vijeća glasaju za HDZ-ovog kandidata Bešlića. Radilo se o klasičnom „zavrtanju ruku“ iz stranačke centrale u Sarajevu. Izetbegović i Džaferović su došli i otvoreno zatražili podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika. Za Bešlića je, vjerovali ili ne, glasao i njegov protivkandidat iz SDA Suad Hasandedić - potcrtao je Radončić, pojasnivši da je sve što je rekao citat iz „Dnevnog lista“, koji je prenesen u Dnevniku TV1, te da sve to najbolje potvrđuje na šta su spremni samozvani zaštitnici Bošnjaka.

 Sve se ovo isto ponovilo se i 2008. godine, dodao je Radončić, poručivši:

 - Nikada nećemo učestvovati u ovakvim stvarima! Ovdje se opet pokazuje neophodnost bošnjačkog jedinstva i nove bošnjačke politike koja neće uzimati tuđe, ali će po svaku cijenu čuvati i razvijati svoje. Hercegovina je geografska Kalifornija, koja je uništena odsustvom bilo kakve vrste odgovornosti zvaničnog Sarajeva prema razvoju ovog grada.

Također, večeras u Mostaru na unutarstranačkoj tribini SBB-a govorili su i Osman Macić, predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a HNK, Anel Kljako, predsjednik Gradskog odbora SBB-a Mostar, i Faruk Ćupina, nosilac liste SBB-a iz HNK za Državni parlament.

 Radončić je komentirao i optužbe koje na njegovu adresu stižu iz SDA.

 - Čovjek koji je od SDA otjerao SBiH, SDP, BPS, DF, A-sda, PDA, Narod i pravdu, Nezavisnu bh. listu, Evropski blok ili SBB ne može nikome prigovarati da je smutljivac. Izetbegović je osamio i izolovao SDA, a, što je još gore po njega, nju dodatno cijepa te je ostao sam sa svojom Sebijom i šefom Obavještajne službe – rekao je Radončić.

 Inače, prije posjete Mostaru, Radončić je u popodnevnim satima boravio u Stocu, gdje je imao i druženje uz kafu s članovima i simpatizerima SBB-a u bašti kod Čaršijske džamije.

 Radončić je na mostarskim Šehitlucima s delegacijom položio cvijeće i odao počast šehidima.

 Također, u Stocu je položio cvijeće na spomen-obilježje pred Koštanom bolnicom, mjestu stradanja stolačkih i hercegovačkih Bošnjaka. Pred Koštanom bolnicom o stradanjima Bošnjaka govorio je Amer Đulić, predsjednik Udruženja logoraša Stolac.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana