Najave     | 27.08.2018. 10:12 |

Regionalna konferencija o procesu traženja nestalih osoba 'Gdje je' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Regionalna konferencija o rješavanju pitanja nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije iz perioda 1991.-1999. godina, pod simboličnim nazivom "Gdje je" bit će održana sutra u Sarajevu, najavljeno je iz Regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih s područja bivše Jugoslavije. 

Regionalna konferencija bit će održana u povodu obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba, a predstavlja najznačajniji godišnji događaj posvećen procesu traženja nestalih i iznalaženju mehanizma za ubrzanje rješavanja sudbina nestalih osoba na području bivše Jugoslavije.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici nadležnih državnih institucija i vladinih komisija za nestale osobe, ambasada u BiH, MKCK, ICMP, EU, UNDP kao i predstavnici udruženja porodica nestalih osoba, nevladinih organizacija i sudskih institucija iz regije.

- Podsjećanja radi, u regiji se još potražuje oko 12.000 nestalih osoba iz posljednjih ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije - saopćila je Regionalna koordinacija udruženja porodica nestalih s područja bivše Jugoslavije.

Regionalna konferencija organizirana je uz finansijsku podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Međunarodne komisije za nestale osobe. Regionalna koordinacija okuplja 19 saveza/udruženja porodica nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Udruženja iz Podrinja - Smjena Hamdije Fejzića je nastavak politike devedesetih

Delić odbacio navode o kršenju procedura u vezi dodjele sredstava udruženjima (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo