Najave     | 27.08.2018. 11:18 |

Potpisivanje ugovora za programe i projekte Hrvata u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. kolovoza (FENA) - Svečani program u povodu potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini bit će upriličen u petak, 31. kolovoza, u Poslovno-franšiznom centru u Vitezu, s početkom u 12:30 sati.

Na svečanosti će sudjelovati državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te brojni uzvanici iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske podsjetili su kako je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 26. srpnja ove godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Financijska sredstva koja su osigurana u proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspodijeljena su, kako je navedeno, na 105 programa i projekata, i to za područje kulture za 31 projekt, za područje obrazovanja i znanosti 23 projekta, za područje zdravstva 16 projekata i za ostala područja 35 projekata.

Prije svečanog programa, korisnici potpore potpisat će ugovore u prostorijama Konzulata Republike Hrvatske u Vitezu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Milas: Nikada nismo bili bliži Hrvatima izvan Hrvatske

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Milas potpisao ugovore za projekte od strateškog interesa za Hrvate Središnje Bosne (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom