Bosna i Hercegovina     | 27.08.2018. 12:25 |

Od novembra u školama USK-a posebna nastava za 'informatičare'

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 27. augusta (FENA) - Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona Muhamed Ramić i direktor fondacije Talentium iz Sarajeva Haris Gavranović potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti nauke i tehnologije, a naročito informatike i matematike za učenike osnovnih i srednjih  škola.

Fondacija Talentium već nekoliko godina organizira međunarodne Izazove iz informatike i matematike "Dabar informatičar" i  "Klokan matematičar". U projektima fondacije Talentium do sada je učestvovalo 5.000 djece iz 100 škola sa područja cijele Bosne i Hercegovine, a ove godine se prvi put implementira i u školama na području USK-a i to tokom novembra. 

- Ministarstvo će koordinirati nastavnike matematike i informatike da se uključe i organiziraju, shodno mogućnostima škole i odzivu djece, a sve u cilju približavanja ovih nauka djeci i uvođenja pozitivnih inovacija u sami nastavni proces - istakao je Ramić, saopćeno je Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta Unsko-sanskog kantona. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta