Bosna i Hercegovina     | 27.08.2018. 13:22 |

Vlada Distrikta dala saglasnot za angažman asistenata u brčanskim školama

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. augusta (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Program mjera za implementaciju nalaza i preporuka po Izvještaju o reviziji za period od 1. januara do 31. decembra 2017. godine u Odjeljenju za obrazovanje.

Na prijedlog tog odjeljenja Vlada je dala saglasnost za angažovanje 60 izvršilaca po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima. Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović rekao je da su najveći broj lica koja će biti angažovana ovim putem asistenti u nastavi za pomoć pri praćenju nastave djece sa posebnim potrebama.

Osmanović je dodao da školsku 2018/2019. godinu brčanske škole dočekuju spremnije nego prethodnu.

"U toku je završna faza molersko-fasaderskih radova u školama na području Brčko distrikta BiH. Distribuirani su udžbenici za početak nove školske godine. Konkursne procedure, kada je riječ o redovnim zaposlenjima, takođe su završene. Ove sedmice će biti raspisan još jedan konkurs za pozicije koje su u međuvremenu upražnjene zbog odlaska na porodiljska i trudnička bolovanja, kao i odlaska desetak vjeroučitelja koji su podnijeli zahtjev za raskidanje radnog odnosa. Prevoz učenika i čišćenje škola je takođe spremno", rekao je šef resornog Odjeljenja Senad Osmanović.

Na današnjem redovnom zasjedanju članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o imenovanju Radne grupe za izradu strategije saradnje sa iseljeništvom Brčko distrikta BiH. Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na prijedlog sporazuma o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma u 2018. godini.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je akcione planove po preporukama po osnovu izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za javne poslove i Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

Usvojen je i Akcioni plan za realizaciju preporuka iz revizije finansijskog poslovanja Policije Brčko distrikta BiH za 2016. godinu.

Na 45. redovnoj sjednici primljena je k znanju i Informacija u vezi sa realizacijom kapitalnog projekta "Izgradnja vodovodne mreže na potezu Brod – Malezijski put", saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti iz prve ruke kako napreduje reforma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta