Kultura     | 28.08.2018. 09:21 |

U Mostaru večeras premijera predstave 'Posljednja Krapova traka'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. kolovoza (FENA) - Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike bit će otvoren večeras u 20 sati na Memorijalnoj sceni 2352 Mostarskog teatra mladih.

Nakon svečanosti otvaranja DIS - Pozorište mladih i Akademija umjetnosti iz Banja Luke premijerno će izvesti predstavu "Posljednja Krapova traka", po tekstu Samuela Becketta.

Predstava bazirana na Beckettovom tekstu bavi se problemom ljudske egzistencije i otuđenosti suvremenog života, a smještena je u okruženje kreativnog stvaranja, ali i pesimistične vizije svijeta u kojoj je život igra viših sila, a čovjek/umjetnik sveden na fiziološko i duhovno vegetiranje, priopćili su iz Mostarskog teatra mladih.

"Tema kojom ćemo se baviti su sjećanja. Šta želimo zapamtiti za našu budućnost? Koja su nas sjećanja ostavila? Koliko smo zaboravili od prošlosti? Što smo uljepšali? Otvaraju se pitanja individualne memorije, koja nije uvijek baš pouzdana. A tada svojevrsni čuvari sjećanja postaju fotografija, film ili magnetofonska traka. Krapp slušajući svoj glas slaže komadiće mozaika svoje prošlosti", kazali su autori predstave.

Redatelj prtedstave je Novica Bogdanović, producent Strahinja Nikić, a glume Dragoslav Meša Medojević, Svetozar Babić, Miroslav Sinkić i Kristina Čulić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Hit komedija 'Tere i Luce' dar publici povodom 30. obljetnice Kosače

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo