Stranačke aktivnosti     | 28.08.2018. 11:22 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok održao je sinoć u prepunom Bosanskom narodnom pozorištu Zenica susret s građanima, a gosti su bili Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH,  Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Razija Mujanović, košarkaška legenda  i kandidat na listi NB-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Kemal  Dizdarević, ugledni hirurg i nosilac liste NB-a za Skupštinu Kantona Sarajevo, Nusret Imamović, nosilac liste ZDK i Kenan Uzunović, kandidat na listi ZDK. 

''Senad Šepić ima podršku i u našem narodu i međunarodnoj zajednici. Mlad je ali ima dovoljno iskustva u politici da zna kako zaštiti državu i što je najvažnije zna kako da svi zajedno vratimo ovu državu narodu jer su je ovi vladajući ukrali. Građani žele da se ravnomjerno rasporede i bogatstvo i bijeda, zato im fali poštena država'', poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i nosilac liste NB-a za Parlament BiH. 

''Naša ključna borba je protiv partokratije i stranaka koje su uzurpirale sva prava građana. Danas, da bi bilo šta postigli morate biti član neke političke stranke, u većini slučajeva vladajuće. Trenutno, najveći problem u našoj državi je odlazak mladih ljudi. Primarni zadatak je zaustaviti generacije koje bi mogle učiniti svojim angažmanom, trudom i znanjem vratiti BiH na pravi kolosjek'', istakao je Elmedin Konaković, dodajući da moramo graditi pravednije društvo jer mladi odlaze zbog nepravde. 

''Građani poslije izbora mogu očekivati poštenu državu, da sve institucije budu u službi građana. Stranke ljevice i desnice su svoje šanse prokockale i unazadile ovu zemlju. Naš put je sredinom i naprijed, uz podršku širokog poltičkog centra i mi ćemo na toj platformi napraviti buduće vlade u BiH.  Mi hoćemo da institucije vratimo narodu, da svi ljudi u BiH imaju jednaka prava i da se svaki predjel države ravnomjerno razvija – istakao je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH. I ostali učesnici su poručili su kako je vrijeme za poštenu Bosnu i Hercegovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo