Najave     | 28.08.2018. 13:30 |

Potpisivanje Protokola o saradnji na obnovi stambenih jedinica u Doboju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja potpisat će u srijedu, 29. augusta Protokol o saradnji u vidu zajedničkog učešća pružanja pomoći raseljenim osobama i povratnicima u sanaciji i rekonstrukciji stambenih jedinica, koje su djelimično oštećene ili totalno uništene.

Uslijedit će i potpisivanje Tripartitnih ugovora za dodjelu građevinskog materijala između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Doboja i 21 korisnika.

Korisnici su raseljene osobe i povratnici koji su izabrani putem Javnog poziva za obnovu i rekonstrukciju stambenih objekata, objavljenog u novembru 2017. godine, posredstvom Ministarstva. Pomoć korisnicima će biti pružena u dodjeli građevinskog materijala za obnovu stambenih jedinica za stvaranje stambenog minimuma, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 320.000 KM, od čega je učešće Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica 60 posto, a Grada Doboja 40 posto. 

Protokol o saradnji o zajedničkom učešću će potpisati federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović, koji će nakon toga sa 21 korisnikom potpisati i Tripartitni ugovor o dodjeli građevinskog materijala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Trajno zbrinuti - Devet porodica u Ključu dobilo nove stanove

Ministar Dizdar u posjeti Livnu i Tomislavgradu

Danas potpisivanje ugovora za obavljanje pripravničkog staža za 40 povratnika

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom