Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 13:59 |

Oproštajni prijem u čast ambasadora BiH u Republici Austriji Tomislava Leke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Oproštajni prijem za ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislava Leku upriličen je jučer, a organizirala ga je ambasadorica Republike Hrvatske u Republici Austriji Vesna Cvjetković.

Prijemu koji je održan u prostorijama Ambasade Republike Hrvatske prisustvovao je veliki broj članova diplomatskog zbora u Republici Austriji.

Leko je istaknuo da su godine djelovanja u Republici Austriji najbolje razdoblje njegove karijere, te da su prijateljstva koje je stekao tokom djelovanja najvažnije što će ponijeti sa sobom.

Napomenuo je da je Republika Austrija najbolji podupiratelj puta evropskih integracija Bosne i Hercegovine kao i najveći investitor napomenuvši da se isto može reći i za Republiku Hrvatsku.

Zahvalio je na saradnji i potpori svim kolegama, kao i Saveznom ministarstvu za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije.

Cvjetković u pozdravnom govoru je istaknula da je veliki broj ljudi koji su prisustvovali najbolji pokazatelj uspjeha djelovanja ambasadora Leke u Republici Austriji.

Napomenula je da je stabilnost Bosne i Hercegovine važna za cijelu regiju i Evropsku uniju te pozvala sve zemlje članice, zemlje regije da daju potporu Bosni i Hercegovini na putu evropskih integracija.

Istaknula je zadovoljstvo da je jedna od tema i prioriteta predstojećeg neformalnog sastanka Vijeća za vanjske poslove – Gymnich i Bosna i Hercegovina kao i da je važno da Bosna i Hercegovina ima demokratski i stabilan okvir, saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Kordić i Marić primili u nastupni posjet nizozemskog veleposlanika i zapovjednika EUFOR-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo