Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 28.08.2018. 14:25 |

Polugodišnje financijsko izvješće poduzeća Solana d.d. Tuzla

FENA

MOSTAR, 28. kolovoza (FENA) - Solana d.d. Tuzla u prvom polugodištu 2018. poslovala je s neto gubitkom od 145,6 tisuća maraka, stoji u polugodišnjem financijskom izvješću tog poduzeća.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine gubitak je manji za 3,5 puta, kada je iznosio 514,1 tisuća maraka.

Prema podacima iz financijskog izvješća objavljenog danas na Sarajevskoj burzi, poslovni prihodi Solane Tuzla za prvih šest mjeseci 2018. godine blago su porasli za 3,8 posto, na 10,8 milijuna maraka u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su iznosili oko 10,4 milijuna maraka.

Od ukupnog ovogodišnjeg poslovnog prihoda na prihod od prodaje na domaćem tržištu otpada 3,49 milijuna maraka, a na izvoz dvostruko više i to 7,12 milijuna.

U istom izvještajnom razdoblju su blago povećani i poslovni rashodi i to sa 10,7 milijuna maraka u istom razdoblju prošle godine na 11,1 milijun maraka ove godine, tj. za 3,7 posto.

Budući su poslovni prihodi i rashodi zabilježili blage promjene u odnosu na usporedivo prošlogodišnje razdoblje, iz izvješća se može vidjeti da je neto gubitak značajno smanjen putem povećanja financijskih prihoda i smanjenja financijskih rashoda te povećanja ostalih prihoda i to putem otpisa obveza i ukinutih rezerviranja.

Na kraju lipnja ove godine poslovna aktiva Solane d.d. Tuzla je iznosila 50,6 milijuna maraka što je za 3,1 posto manje u odnosu na stanje s kraja 2017. godine kada je poslovna aktiva bilježila 52,2 milijuna maraka.

Ukupni kapital ovog poduzeća na kraju prvog ovogodišnjeg polugodišta također se smanjio za 0,3 posto, i to sa 42,96 milijuna maraka s kraja prošle godine na 42,81 milijun.

Solana d.d. Tuzla je na kraju lipnja ove godine imala 365 zaposlenih što je za 13 radnika manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pozitivan poslovni rezultat HP-a Mostar u prvom polugodištu

HT Mostar u prvom polugodištu ostvario 2,5 milijuna KM gubitka

Elektroprivreda HZHB u 2018. ostvarila neto dobit od 16,39 milijuna maraka  

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana