Bosna i Hercegovina     | 29.08.2018. 14:13 |

Zvizdić s ministrom za vjere Velike Britanije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa ministrom za vjere Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske lordom Nicholasom Henryjem Bourneom i predsjednikom britanske humanitarne organizacije "Remembering Srebrenica" Azmijem Wakarom.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na velikoj podršci koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pruža Bosni i Hercegovini u procesu evropskih i euroatlantskih integracija.

Istaknuo je činjenicu da Vlada UK daje veliki značaj pomirenju i stabiliziranju odnosa na području zapadnog Balkana. Posebno je istaknuo veliku podršku sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici.

Lord Bourne je je rekao da je izuzetno važno da se nastave aktivnosti koje se realiziraju u okviru sjećanja na Srebrenicu. Naglasio je da je važno da se o tome govori u Velikoj Britaniji kako se nikad ne bi zaboravilo ono što se desilo u Srebrenici. Istaknuo je da će Vlada Velike Britanije i u budućnosti nastaviti raditi na ovakvim projektima, posebno kad je u pitanju sjećanje na Srebrenicu.

Zvizdić i lord Bourneo su se složili da se genocid kao što se desio u Srebrenici, nikad ne smije dogoditi više nigdje u svijetu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Sunak i Zelenski o ukrajinskoj potrebi za protivzračnom odbranom

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta