Sport     | 29.08.2018. 16:08 |

Platini: VAR ubija nogomet

FENA Internet

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Bivši predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini smatra da je tehnologija VAR "ubila" nogomet i nije donijela više pravde u ovoj sport. 

VAR je najnovija inovacija u nogometu korištena na svjetskom prvenstvu i italijanskoj Seriji A, ali Platini vjeruje da koristi samo za zaštitu nogometnih čelnika, prenosi Football Italia. 

- VAR nije donio pravdu u nogomet. Poznajem FIFA-u, njihov posao je da pronađu sisteme koji im odgovaraju. U finalu SP-a između Francuske i Hrvatske VAR je pozvao sudiju koji je zatim dosudio penal za Francusku. Hrvati smatraju da ruka nije bila namjerna, Francuzi misle da jeste - rekao je Platini. 

Dodao je da će u budućnosti možda kapiteni ekipa i golmani nositi slušalice i na taj način komunicirati s trenerima na klupi koji će im davati instrukcije.

- Na taj način ćemo ubiti nogomet, a to se vjerovatno već dogodilo u biciklizmu i formuli 1. Već smo ubili sudije. Sudijama VAR odgovara jer smanjuje njihovu odgovornost, a oni su uvijek na strani onih koji ih hrane - zaključio je Francuz.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana