Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 17:47 |

U Vogošći se traga za 60 nestalih osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. augusta (FENA) - Udruženje "Porodica nestalih Općine Vogošća" u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog križa organizirao je danas obilježavanje Međunarodnog dana nestalih pod sloganom "Gdje je?".

Postavljena je i instalacija kao i fotografije nestalih osoba iz Vogošće, općine u kojoj se još uvijek traga za 60 osoba, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Hasiba Zlatarac iz Svraka već više od 26 godina traga za članovima svoje najuže porodice, sinom, suprugom i bratom. Nijaz Salkić također godinama pokušava saznati sudbinu svog oca Sinana i najbližih rođaka.

Predsjednica Udruženja nestalih Općine Vogošća, Ema Čekić i ovom prilikom je istakla da je cilj okupljanja u centru Vogošće bio da se i na ovaj način animiraju nadležne institucije da se aktivnije uključe u proces traženja jer porodice nastalih imaju pravo znati šta se desilo sa njihovim najmilijima.

U Bosni i Hercegovini još se traga za više od 7.000 osoba, a danas je prilika za porodice nestalih ukažu na činjenicu da više od 20 godina traže članove svojih porodica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Međunarodni dan nestalih obilježen u Banjoj Luci

Obnova saobračajnica u Vogošći i Ilijašu

Uskoro preuređenje nekadašnjeg logora 'Kon-Tiki' u Vogošći u spomen-obilježje

Promo

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'