Stranačke aktivnosti     | 30.08.2018. 20:03 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Obraćajući se građanima u Bosanskoj Krupi, dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, izjavio je da su nezavisnost, cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine međunarodno zagarantovani i da nikakvi dogovori između drugih država to ne mogu izmijeniti: „Ne želim se miješati u odnose između Srbije i Kosova ali želim jasno i glasno poručiti da niko i ne pomišlja ugrožavati nedjeljivu i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu. Naša država je međunarodno priznata država i ne može i neće biti predmetom nikakvih političkih potkusurivanja. Ovo je naša domovina i nikakvi dogovori država u okruženju to ne mogu promijeniti. Neka drugi trguju koliko hoće, ali niti jedan pedalj Bosne i Hercegovine više nikada neće završiti ni pod tuđom čizmom, niti pod tuđom vlašću.“

„Nije ni prvi ni zadnji put da države iz susjedstva pokazuju teritorijalne aspiracije prema Bosni i Hercegovini. Koliko god su se različite sile u prošlosti trudile pokoriti, podijeliti i uništiti Bosnu i Hercegovinu, mi uprkos svima njima kao nezavisna, samostalna država obilježavamo 829. godišnjicu nastanka Povelje Kulina bana. Naša državnost je neupitna“, naglasio je Bećirović.

Svoje obraćanje je dr. Bećirović zaključio sljedećim riječima: „Ima onih koji sanjaju podjelu naše domovine. Snovi su sve što im preostaje. Taman kada bi neko od njih sutra i postao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u stvarnosti će ipak morati poštivati zakone države Bosne i Hercegovine. Svoj posao će morati raditi u okvirima svojih dužnosti koje propisuje Ustav Bosne i Hercegovine, kao što su to morali činiti i svi njihovi prethodnici. Oni koji su pokušali raditi drugačije, naprasno su završili svoju karijeru ili su se zbog sudskog gonjenja dali u bijeg van države.“

Na promociji knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su pored dr. Denisa Bećirovića govorili promotori Armin Halitović, mr. Jasmin Emrić, Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić, mr. Ferid Buljubašić, doc.dr. Albin Muslić i doc. dr. Benjamina Londrc.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo