Najave     | 31.08.2018. 14:38 |

U subotu promocija knjige 'Livanjski Srbi'

FENA Saopćenje

LIVNO, 31. kolovoza (FENA) - U prostorijama livanjske gimnazije u subotu, 1. Rujna, u 18 sati, održat će se promocija knjige "Livanjski Srbi - Prosvjetna i duhovna zaostavština", autora Branka Dokića i Radovana Jovića, u organizaciji Srpska pravoslavna crkvena općine Livno.

Pored autora prof. dr. Branka Dokića, na promociji će govoriti akademik Slavo Kukić, prof. Duško Pljevulja, mr. Željko Vujadinović i Dinko Periša, dok ce moderator biti Slobodan Nagradić.

"Livanjski Srbi - Prosvjetna i duhovna zaostavština" prikaz je prilika i zaostavštine srpske zajednice livanjskog kraja, tijekom povijesti njihovog života na tom prostoru. Knjiga se posebno bavi razvojem školstva i crkveno-duhovnog života srpske zajednice u Livnu tijekom prethodna dva stoljeća, najavili su organizatori.

Prof. dr. Branko Dokić je međunarodni stručnjak i profesor Elektrotehničkog fakulteta u Banja Luci, a sada diplomat, na položaju veleposlanika Bosne i Hercegovine u Grčkoj.

Radovan Jović je dugogodišnji novinar, dopisnik i suradnik, između ostalih i Večernjih novosti, Nezavisnih novina, SRNE.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljen peti broj „Cleune“

Predstavljena knjiga "Pripovijest o dvoje zaljubljenih"

Objavljena knjiga Zorana Tomića 'Političke kampanje'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta