Stranačke aktivnosti     | 01.09.2018. 09:50 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

- Duboko vjerujem, neraskidiva povezanost svih nas večeras ovdje i svih onih koji su večeras s nama iako nisu ovdje prisutni. Ja vjerujem da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH. Imamo svoju domovinu, svoj narod i ovakvo zajedništvo, kazao je dr. Dragan Čović hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na šestoj Večeri Hercegovine u Posavini.

- Ova večer zajedništva po šesti put dobiva onu poruku koji možemo prenositi i u Bosni i Hercegovini, i svima vama koji ste došli iz Republike Hrvatske i zajedno ste s nama večeras, i ne samo večeras, nego sve ove godine, naglasio je predsjednik Čović.

Osvrnuo se predsjednik Čović i na početke održavanja ovih organizacija i poziva na zajedništvo u samim početcima, te kazao: „Ono što je želja bila prije šest ili sedam godina, neki od vas su vjerojatno sumnjali da će mo to uraditi jednom ili dva puta uz ove Dane filma ovdje u Orašju, Posavini, i jednako tako uz dane Mostarskog sajma na proljeće u Mostaru. Međutim, danas je napravljena jedna neraskidiva nit, poveznica između svega onoga što povezuje između Save i Jadranskog mora, od Neuma do Orašja i Brčkog. Duboko vjerujem, neraskidiva povezanost svih nas večeras ovdje i svih onih koji su večeras s nama iako nisu ovdje prisutni. Ja vjerujem da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH“.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović prokomentirao je i trenutnu poziciju Hrvata u BiH, te kazao: „Duboko sam uvjeren da naše traženje prostora u BiH kao svojoj domovini u elementima jednakopravnosti s druga sva naroda, koja će se posebno očitovati kroz naredne izbore, izborom legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, dati puninu koja nam treba da do kraja neraskidivo povežemo čitavo biće u BiH. To je nešto što nam je prevažno u svakom trenutku gdje god da jesmo, iako smo možda različiti u promišljanju i nekim gledištima bez obzira u kojem segmentu govorimo, gospodarstva, kulture ili nekih naših društvenih aktivnost, nikada više nikome ne otvorimo pukotine na kojima oni mogu dalje graditi podjele među Hrvatima“.

- Ovo je zajedništvo koje svima šalje poruku, i Hrvatima i Bošnjacima i Srbina i svima koji žive s nama ali i predstavnicima međunarodnih institucija koji također prave promišljanja kako urediti ovaj prostor, zaključio je svoj govor dr. Čović.

I ovom večeri, nastavljena je tradicija održavanja zajedništva, prije svega gospodarstvenika i osoba iz javnog života, u Hercegovini tijekom Sajma gospodarstva Mostar, i uzvratno u Orašju uoči Dana hrvatskog filma.

Organizatori su Vlade Hercegovačko-neretvanske, Županije Posavske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

Ovo je večer druženja i prijateljstva, večer zajedništva, šest smo puta za redom na ovoj tradicionalnoj večeri koja prati Sajam gospodarstva u Mostaru i Filmski festival u Orašju i nadam se da će se ova tradicija nastaviti i dalje kazao je uz ostalo u prigodnom obraćanju predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

Klaić, kao domaćin večeri zajedništva, uručio je prigodne poklone, hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću, u ime predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, poklon je preuzeo Mijo Marić, predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari te kolegama, predsjednicima Vlada HNŽ-a, ŽZH, HBŽ-a.

Manifestacija je održana u Športsko kulturnom centru Aqua centar Bazeni Orašje.

Glazbom, pjesmom i plesom svečanost večeri su upotpunila društva koja njeguju izvornu folklornu baštinu svojega kraja, posavskog i hercegovačkog podneblja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'