Bosna i Hercegovina     | 01.09.2018. 17:54 |

Druženje općinskih načelnika i članova Vlade ZDK s ratnim vojnim invalidima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Ratni vojni invalidi sa područja Zeničko-dobojskog kantona učestvovali su danas po 20. put na tradicionalnom druženju koje je organizovano na tešanjskom izletištu Kiseljak.

Organizator jubilarnog druženja bio je Savez ratnih vojnih invalida ZDK, domaćin Organizacija ratnih vojnih invalida općine Tešanj, a pokrovitelj Vlada ZDK.

Sa članovima općinskih organizacija RVI danas su bili i načelnici Tešnja, Kaknja i Doboj-juga, te delegacija kantonalne Vlade na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem.

- Nadam se da je Vlada ZDK opravdala povjerenje boračkih populacija. U proteklom periodu, poslije svih onih događanja u prethodnom mandatu, kada su kašnjenja u isplatama boračkih naknada bila i po dvije godine, mi smo stavili borce u prvi plan, odmah poslije porodilja i mislim da su Vlada i resorno ministarstvo na čelu sa ministrom Čolakovićem uradili dobar posao. Svakako da ćemo i u narednom mandatu moći pružiti sve ono što ratni vojni invalidi i njihove porodice, kao i kompletna boračka populacija zaslužuju - kazao je premijer Galijašević.

Aktuelna Vlada je u protekle četiri godine poduzela brojne mjere kako bi unaprijedila položaj boračke populacije, a to potvrđuju i podaci o izdvajanjima.

- Ovo ministarstvo je 2014. godine imalo izvršenje 4,8 miliona KM, dok će ove godine izdvajanje dostići 10  miliona KM. To najbolje govori o politici Vlade - kazao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen-obilježju odata je počast šehidima i poginulim borcima općine Tešanj, kao i drugih općina na području ZDK.

U znak zahvalnosti za kontinuiranu podršku organizatori su uručili zahvalnice premijeru Miralemu Galijaševiću, ministru Fahrudinu Čolakoviću te načelniku općine Tešanj Suadu Huskiću, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

(FENA) F. F.

ZDK

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo