Bosna i Hercegovina     | 03.09.2018. 14:07 |

Obilježen početak nove školske godine u Mostaru (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 3. rujna (FENA) - Presijecanjem vrpce i prigodnim programom u ponedjeljak je svečano obilježen završetak radova na obnovi školske zgrade i sportske dvorane u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića i početak nove školske godine.

Ravnateljica spomenute škole Darija Stojčić kazala je kako su zadovoljni što su dobili nove i bolje uvjete za rad i za učenje.

- Naša škola trenutno broji 480 učenika. Ponosni smo što smo organizirali jednosmjensku nastavu odnosno u dva termina, jednu u 7.30 , a drugu u 11.30 sati. U novu školsku godinu upisali smo 54 učenika u tri odjela prvih razreda - kazala je ravnateljica Stojčić.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović kazao je kako je u HNŽ-u u prve razrede ukupno upisano 1826 prvašića. Po njegovim riječima, taj broj je manji u odnosu na prethodne godine, ali ne izrazito manji.

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg kazao je kako je njegova vlada obrazovanju poklonila vrhunski prioritet kako bi svoj djeci u HNŽ-u osigurala približno jednake mogućnosti pristupa obrazovanju.

- Profesorima smo poboljšali materijalne i statusne uvjete kako bi se mogli u potpunosti posvetiti odgojno-obrazovnom procesu - kazao je Herceg.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je također nazočio današnjoj svečanosti, poručio je učenicima kako su oni radost i sreća bh. društva.

- Osnova našeg društva jeste obitelj, a vi ste središte obitelji i zbog toga, koliko kod se mi trudili da učinimo vaš život u ovim školskim danima ugodnijim i ljepšim, siguran sam da i dalje trebamo raditi jer puno toga se od vas očekuje - kazao je Čović.

Dodao je kako će životni put mladih biti puno zahtjevniji nego što je bio njegovoj generaciji.

Nakon presijecanja vrpce prisutni su obišli školsku zgradu i sportsku dvoranu.

Inače, školska zgrada i sportska dvorana OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević" obnovljene su u sklopu projekta energetske učinkovitosti Vlade HNŽ-a, kojim je obnovljeno ili izgrađeno više od 20 školskih objekata i školskih sportskih dvorana u HNŽ-u.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2107

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Mz3EQWcHPCpk3B5W9Ie6as18G0GQgkDy?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom