Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 03.09.2018. 16:17 |

Kremlj - SAD pokušava da vrbuje Ruse kao agente

FENA Internet

MOSKVA, 3. septembra (FENA) - Kremlj je saopćio u ponedjeljak da Sjedinjene Američke Države "grubo" pokušavaju da vrbuju ruske građane kao svoje agente, dodajući da to pokazuje da se Washington uplitao u ruske unutrašnje poslove.

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov pozvan je da prokomentariše izvještaj New York Timesa da su FBI i Ministarstvo pravde SAD-a pokušali neuspješno da regrutuju ruskog tajkuna Olega Deripasku kao svog agenta u periodu od 2014. do 2016. godine.

- Činjenica je da su SAD u prethodnim godinama grubo radile koristeći obavještajne službe, pokušavajući da vrbuju ruske državljane, vršeći na njih moralne i druge pritiske. Mislim da takvi incidenti svjedoče o pokušajima SAD-a da se miješaju u unutrašnje poslove Rusije - istaknuo je Peskov, prenosi Reuters.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Uhapšen zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov

U ruskom raketnom napadu na Harkov povrijeđeno šest osoba

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta