Stranačke aktivnosti     | 04.09.2018. 18:30 |

Saopćenje za javnost SDA - Šefik Džaferović

FENA Saopćenje

Jedan od ključnih fokusa mog rada u idućem mandatu u Predsjedništvu BiH, ukoliko budem izabran, će biti osnaživanje kapaciteta Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA).

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je jedna od temeljnih državnih institucija koja štiti sigurnost države i građana. Svojim dosadašnjim radom Obavještajno-sigurnosna agencija je pokazala koliko je bilo važno njeno formiranje.

OSA čuva našu državu od sigurnosnih prijetnji, od terorizma do organiziranog kriminala, te doprinosi međunarodnoj sigurnosti, kroz saradnju sa partnerskim agencijama u svijetu.

OSA ima posebnu važnost i odgovornost u ovom vremenu kada nasrtaji destruktivnih sila i politika na Bosnu i Hercegovinu, iznutra i izvana, postaju sve intenzivniji.

Prema tome, jedina priča koja može biti provedena po pitanju OSA-e, jeste osnaživanje njenih kapaciteta, da nastavi raditi svoj posao odgovorno i profesionalno kao i do sada. To trebaju znati svi oni koji neodgovorno i neutemeljeno nasrću na OSA-u i pokušavaju potkopati njen rad.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izetbegović: SDA mora ostati liderska stranka

Članice SDA iz cijele BiH u posjeti Unsko-sanskom kantonu

SDA i dalje vodi u Zeničko-dobojskom kantonu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'